Krepsen

 

Varighet fra: 22. juni til 22. juli
Planethersker: Månen
Kjønn: Feminin
Element: Vann
Kvalitet: Ledende
Kroppsdel: Bryst, mage og fordøyelseskanal

 

Positive egenskaper:

Krepsen er det 4. tegnet i Zodiaken og det første i vannelementet. De betegnes som svært sensitive og følsomme, og leser personligheter som en åpen bok. Er ofte menneskekjennere og omsorgsfulle, samtidig som de er initiativtagere og igangsettere. Intuitive egenskapenen er sterkt fremtrende og på sitt beste har de teft for lønnsomme prosjekter.

Har behov for økonomisk trygghet og tar godt vare på familien og hjemmet.

Mange liker å lage mat og er gode kokker. Hagearbeide og blomster er også en lidenskapelig hobby. Kreativiteten ligger latent og huslige aktiviteter gjelder for noen, mens musikk og forholdet til dyr tiltrekker andre. Krepser kan lett for å sette seg inn i andres emosjonelle tilstand, og er svært omsorgsfulle overfor sine kjære. En slik personlighet har på sitt beste sterk morsinstinkt og omsorg for alle i sin nærhet.

 

Utfordrende egenskaper:

Sterke følelser blandet med stor fantasi og intuisjon kan til tider bli for mye av det gode. Overfølsomhet kan føre til emosjonelle svingninger utenfor proporsjoner og realisme. Føler de seg truet kan de omgi seg med ett ugjennomtrengelig skall som får omgivelsene til å føle seg fullstendig utestengt. Da kan det ta lang tid før man kan nå inn til personligheten igjen. Noen kan være for påvirkelig av månens bevegelser, eller overfor andres innflytelse og kan dermed virke humørsyk og ustabil.