Merkur retrograd 


Merkur beveger seg på vei bakover fra 6. -  28. Mars i Fiskenes tegn.

Merkur stagnerer i begynnelsen og i slutten av den retrograde perioden. Den senker tempoet gjennom de tre ukene og fra jordens perspektiv ser det ut som om den beveger seg bakover. Når perioden er over, vil Merkur fortsette sin ferd på vei forover. Man kan oppleve at hindringer på veien oppløses etter at perioden er over.


Merkur forbindes i horoskopet med kommunikasjon, tanker, ideer, refleksjoner og formidling av budskap, så vel som det å ta imot og dele signaler og beskjeder. Den forbindes også med lytting, læring, oppdagelser, nysgjerrighet og distribusjon, transport og bevegelse fra ett sted til et annet.


Planeten relaterer også til avtaler, kontrakter, kjøp og salg. Alt som dreier seg om utvikling av informasjon og kommunikasjon, så vel som distribusjon. Det inkluderer også kommunikasjonsutstyr og distribusjons – utstyr.

Merkur gjennom Fiskenes tegn.
Retrograde perioder inviterer til å senke tempoet slik at man rekker å tenke seg om en gang til før man handler eller bestemmer seg.

Gjennom Fiskenes tegn, gjelder å få bedre kontakt med de dypere lagene i følelsene og i egne behov før man haster forover. Det er også en fin tid for å sette ord på følelser, på ubevisste emosjonelle tema og å uttrykke det du har på hjertet.

Forsinkelser og misforståelser kan oppstå i en slik periode. Det kan være behov for mer informasjon, justeringer, endringer, og perfeksjon. Noen kan oppleve kanseleringer av reiser, kjøretøy som ikke fungerer og kommunikasjonsutstyr som ikke virker. Slik har man mulighet til å perfeksjonere utstyret, avtalene, eller omdefinere retningen, så vel som å justere eller fornye noe på veien videre mot resultatene man ønsker. Tålmodighet og aksept vokser og utvikles.

 

Dette er en periode for å forholde seg til TID og retning på en mer konkret måte enn ellers. Å sette av tid til tilbakeblikk, å sortere i egne tanker, holdninger og forventninger til hva man vil skal utvikles er klokt.

Å gjøre ekstra research, gå en ny runde med seg selv, eller skaffe flere opplysninger i en sak, og å gjøre opp uklarheter med de man omgir seg med er også aktuelt. Har det oppstått misforståelser, forsinkelser eller andre hindringer, er dette en strålende periode for å oppklare alt man trenger å få klarhet i.

Kropp og helse
Når det gjelder kroppen, forbindes Merkur med åndedrettssystemet, lungene, luftrøret, spyttkjertlene, armene fra fingrer til skulderblad, øvre del av ryggsøylen, sentralnervesystemet, det autonome, sensitive, og det empatiske nervesystem, skjoldbruskkjertelen, og de ulike rørene i kroppen som representerer overgangen fra ett indre organ til ett annet.

Det vil si alt som gir signaleffekter (beskjeder) rundt om i kroppen. Fingre og hender representerer kraftfulle informasjonskilder og er budbringere for signaler. Spesielt kommunikasjon i forbindelse med blodomløpet og lymfesystemet er områder som kan påvirkes for noen i denne retrograde perioden.

Man inviteres til å stoppe opp og senke skuldrene og være i seg selv og det som er akkurat nå. Å lytte til kroppens signaler, til sjelen og til hjertet.

 

Les mer om hvilken innflytelse dette kan ha på ditt tegn ved å gå inn på horoskopapp1: http://www.inspiravisjon.no/horoskopapp1   eller du kan ta kontakt via nina@inspiravisjon.no for å bestille ditt personlige horoskop.

Her er noen få stikkord for hvilket livsområde dette kan dreier seg om for de ulike tegn:


VÆREN:

Justering i forbindelse med ubevisste handlinger, en bevisstgjøring av egne behov. Man kan bli mer observant på relasjoner generelt. Noen kan trekke seg tilbake og reflektere mer over hva de virkelig ønsker og lengter etter. Ser ting i et klarere lys. 

TYREN:
Justeringer i behov for å revurdere eksisterende målsettinger, sette seg nye mål, perfeksjonere og presentere kreative prosjekt, forholdet til grupper, vennskap, organisasjoner. Avklare uklarheter mellom autoriteter, eller i vennskap og målsettinger.

TVILLINGEN:
Justeringer og revurderinger i ambisjoner, karriere, livsmål, rennomè, status og posisjon. Forholdet til foreldre og forholdet til generasjoner eldre enn deg. Det er naturlig å revurdere veien videre. Å ombestemme seg eller å bekrefte dine valg er aktuelt.

KREPSEN:
Justeringer i forbindelse med høyere kunnskap, utdanning, meningen med livet, reiser, foreninger, lag, hva man tror på, overbevisninger, hvordan en ser på ting, perspektiv, trosretning, hva man ønsker å fokusere på, visjoner og mangelen på det.

LØVEN:
Justeringer i forbindelse med verdier man deler med noen, inntekt, arbeidsforhold, bank, forsikring, lån, leieforhold, avhengighet, noe man har holdt fast på for lenge. Felles økonomi, arv, hva man gir og mottar. Verdier man har gitt slipp eller ønsker å gi slipp på.

JOMFRUEN: 
Justering i forholdet til en partner, samarbeidsforhold, og andre man har regelmessig kontakt med. Tidligere forhold kan dukke opp. Diskusjoner, samtaler og hvis det oppstår misforståelser, forsøkt å kom til kjernen i det og skap harmoni.

VEKTEN:
Justeringer og revurdering i forhold til daglige rutiner, livsstil og helse, plikter og ansvar. Det inkluderer analysering, sortering og evaluering av arbeidsoppgaver. Behovet for å ha en plan som fungerer i hverdagen øker. Noen avslutter oppgaver eller forhold til kjæledyr.

SKORPIONEN:
Justeringer og refleksjon i forhold til selvuttrykk, kjærlighetsaffærer og i forholdet til barn. Å gi rom for kreative aktiviteter og perfeksjonere hvordan en uttrykker sin energi både via kroppsspråk, muntlig og energetisk. Forsterke og utvikle livsgleden.

SKYTTEN:
Justeringer i forhold til hjemmet, røtter, privatlivet, barn, foreldre og nære omgivelser. Det kan innebære tanker om flytting, justering, forbedring eller oppussing av hjemmet. Noen kan endre mening i forbindelse med bolig- kjøp, flytting eller oppussing.

STEINBUKKEN:
Justering i forbindelse med kommunikasjon, daglige rutiner, arbeidsoppgaver og hvordan man bruker tiden, revurdering av lagte planer. Misforståelser i forbindelse med kommunikasjon eller distribusjon. Investering i verktøy for formidling, kjøp og salg.

VANNMANNEN:
Justeringer i økonomi og personlige verdier, hvordan man bruker sine evner og talent, personlige egenskaper. Et tema er å vurdere å jobbskifte eller å arbeide på en annen måte. Noen vil skape mer og bruke flere sider av seg selv. Kreativiteten øker.

FISKENE:
Justeringer i forhold til egen kropp, helse og livsstil. Image og utseende blir et økende fokus. Forholdet til en selv og til partner eller til andre kan ha behov for justering. Det er naturlig å revurdere hvordan man fremstår og uttrykker seg i alle relasjoner.

 

 

Merkur beveger seg på vei bakover fra 17. november til 7. desember fra Skytten til Skorpionens tegn og er tilbake til utgangspunktet på julaften.

 

Kommunikasjon

Merkur beveger seg bakover i tre perioder på ca tre uker pr år. I slike perioder er det berikende å senke tempoet noe og å rette blikket innover. Alt som kan revurderes, man kan se tilbake på og studere nærmere hører inn under denne perioden.

 

Stikkord som tilbakeblikk, refleksjon, revurdering, bearbeiding, å gjøre om på, justere, eller endre er aktuelle tema for mange i en slik periode. Det er også en fin tid for å trekke seg tilbake og for å lade batteriene.

 

Merkur forbindes med kommunikasjon, tanker, ideer refleksjoner og formidling av budskap, så vel som det å ta imot informasjon og dele signaler og beskjeder. Planeten forbindes også med læring, oppdagelser, nysgjerrighet og distribusjon, transport og bevegelse fra ett sted til et annet.

 

Har det oppstått misforståelser, forsinkelser eller andre hindringer i løpet av perioden, er dette en fin tid for å oppklare alt man trenger å få klarhet i. Tiden er inne for å sortere i egne tanker, holdninger og forventninger til hva som skal skje. Det er naturlig å gjøre en ekstra research, å gå en ny runde med seg selv, eller å skaffe flere opplysninger i en sak i tiden Merkur beveger seg bakover. Er de noen du trenger å ta et oppgjør med, er tiden inne for å gjøre noe med det.  

 

Retrograde perioder

Retrograde perioder inviterer til å senke tempoet slik at en rekker å tenke seg om en gang til før man aksjonerer. Det gjelder å få bedre kontakt med de dypere lagene i følelser og egne behov før man fortsetter og beveger seg forover. Det kan også føre til at noe rundt en forsinkes, eller endres, slik at lagte planer endres enten med eller utenfor ens kontroll. Å ta seg tid til å fordøye inntrykk er også klokt i denne perioden.

 

Merkur på vei bakover kan også oppleves i form av endringer eller kanseleringer av reiser, kjøretøy som ikke fungerer, kommunikasjonsutstyr som ikke virker, slik at man har mulighet til å endre, omdefinere, justere eller fornye noe på veien videre mot resultatene man ønsker.

 

Med mindre man er helt sikker i sin sak, er det ofte lurt å vente til perioden er over med å ta betydningsfulle avgjørelser som får langsiktige konsekvenser da nye opplysninger kan dukke opp i løpet av perioden. Nå vender Merkur forover fra fredag og det kan bety at blikket klarner og at man lettere kan komme til konklusjon i saker som har vært uklare.

 

Nå når perioden er over kan man oppleve at hastigheten på aktivitetsnivået øker og man kan oppleve at brikker faller på plass. Noe som de siste ukene har virket flokete kan plutselig løse seg og fordufte som dugg for sol fremover. 

Med ønske om en kjempefin og fredfylt adventstid. 

 

Les mer om hvilken innflytelse dette kan ha på ditt tegn ved å gå inn på horoskopapp1: http://www.inspiravisjon.no/horoskopapp1   eller ta kontakt via nina@inspiravisjon.no for å bestille ditt personlige horoskop.

 

Juli/August 2018 :
EN SPESIELT  EMOSJONELL PERIODE

 

Nå har det vært en solformørkelse, SUPERMÅNE i Juli og en måneformørkelse, blodmåne i slutten av juli, så kommer en solformørkelse til, ny Supermåne på lørdag.

Dette skjer innenfor ca 1 måned fra 13. Juli til 11. August. Det medfører en kraftfull energipåvirkning for de som er sensitive for månens faser. 

 

I tillegg til disse aspektene beveger 5 planeter seg på vei bakover nå, og blant dem er Merkur og Mars og begge er involvert i formørkelsene ovenfor.

 

Har du ikke lest om formørkelsene, kan du gå inn på www.inspiravisjon.no og lese Bloggen.

 

Noen føler seg overveldet, overfølsom, ut av kurs, ut av seg selv- følelse, man ser ikke klart. Det som virket så tydelig er det ikke lengre. Man kan grine uten grunn, mister mål og mening, har behov for å legge noe bak seg, gi slipp på noe, vokse ut av det som har vært.

 

For noen gir dette en følelse av å oppleve ”Fugl Phoenix” eller slangen som ”skifter ham” som et bilde på dette. Noen kan også oppleve denne fasen som å leve i en oversvømmelse der man har følelsen av å miste kontrollen. Noen opplever at de er ikke seg selv slik de vanligvis er.

 

Denne fasen er forbigående. Det gjør at følelsene kan roe seg betydelig innen kort tid. Men tankene man har er tanker som kan dukke opp til andre tider også. Det er fordi det som ligger i underbevisstheten kan komme til overflaten i en slik periode der månefasene er ekstra sterke. 


Det gir anledning til å gjøre noe med det man dveler rundt, tenker på eller bekymrer seg om. Enten gjøre noe med tankene, eller gjøre noe med virkeligheten. Det er opp til deg hva du ønsker å gjøre.

 

Dette kan for noen også være en spesielt kreativ periode. Behovet for å bevege seg innover og få kontakt med sin indre verden, med kreativiteten og fantasien, erkjenne det man føler og behovet for å skape noe kan presse på.

 

Denne perioden kan vare noen uker til, alt ettersom hvor følsom man er og hvor man befinner seg i sitt eget liv.
Energiene blir lettere når august er over. 

 

 

 

SANGER - CAMP HØSTEN 2018

Bli kjent med den nyeste kunnskapen innen sangteknikk og fysiologi.

 

 

Dato:     28. – 30. september 2018 
Sted:     
Sirkus Shopping, 3. etasje

For:       Alle som liker å synge, uøvede og profesjonelle 
Pris:      
kr 2 190,- (inkluderer aktiv deltakelse på mesterklasse)

kr 1 990,- (inkluderer ikke aktiv deltakelse mesterklasse)

kr 1 200,- (studentpris)

 

Når kropp og stemme spiller på lag

Hensikten med kurset er å gi et innblikk i hvordan samspillet mellom kropp og stemme kan løfte sangteknikk, musikalsk uttrykksevne og sangglede til nye høyder. I den forbindelse presenterer vi to forskningsbaserte metoder, Komplett sangteknikk og Timani, som til sammen har en helhetlig og svært nyansert tilnærming til sangstemmen som instrument. Begge metodene er sjangeruavhengige, tilpasset alle nivå og setter sangerens ønsker og behov i sentrum.

Komplett sangteknikk (CVT), grunnlagt av den danske stemmeforskeren Cathrine Sadolin, tar utgangspunkt i at alle lyder kan produseres på en sunn og uanstrengt måte. Ved å følge et konkret og effektivt sett med regler vil stemmebåndene kunne svinge uhindret, uten å ta skade. Dette gjør at en kan designe sin egen «sound», oppnå mer kraft og utholdenhet, utvide stemmeomfanget, samt unngå heshet. 
Her kan du lese mer om CVT.

  
Timani, grunnlagt av Tina Margareta Nilssen, er en metodisk tilnærming til bevegelseslære for musikere. Målet er at instrumentalister og sangere skal kunne uttrykke sitt fulle musikalske potensiale, uten unødige fysiske hindre. Timani tilbyr konkrete øvelser som optimaliserer kroppens bruk av muskler, skjelett og bindevev. Dette har direkte innvirkning på kroppens muskelkoordinasjon og forbedrer raskt teknikk, klang, kraft, timing og frasering. 
Her kan du lese mer om Timani.

 

I løpet av kurshelgen får du:

- Et innblikk i den nyeste kunnskapen innen sangteknikk, muskelkoordinasjon og relevant anatomi

- En kort praktisk-teoretisk innføring i Timani

- En kort praktisk-teoretisk innføring i Komplett sangteknikk

- Konkrete fysiologiske og sangtekniske verktøy som kan være til hjelp i din videre utvikling som sanger

- Muligheten til å motta individuelle instruksjoner (ved aktiv deltakelse på mesterklasse)

- Muligheten til å prøve de ulike teknikkene gjennom enkel korsang og utvalgte musikalske fraser

- Sjansen til å treffe mange nye mennesker i svært sosiale og trygge omgivelser

 

Mesterklasse – for deg som ønsker det lille ekstra:

Begrepet mesterklasse kan defineres som et praksisfellesskap der en og en sanger får tilpassede instruksjoner på sin fremførelse, foran de øvrige deltakerne. Hensikten med en slik læringsarena er at alle kan lære mye av å overvære den som blir undervist. Instruktørene vil fokusere på hva den enkelte ønsker å få hjelp til og samtidig forsøke å involvere de andre i gruppa – så langt det lar seg gjøre. Ved aktiv deltakelse ber vi om at du forbereder en valgfri sang og tar med et digitalt akkompagnement, gjerne en instrumental/karaokeversjon fra YouTube, Spotify eller lignende.

NB! Av tidsmessige hensyn har vi kun 10 mesterklassetimer på ca. 25 minutter. Førstemann til mølla!

 

Tidsrammer for helgen

Fredag 28. september    kl. 18:00-21:00

Lørdag 29. september    kl. 09:30-17:30

Søndag 30. september    kl. 10:00-17:00

 

Påmeldingsinformasjon

- Kursavgiften må være innbetalt senest dagen før kursstart

- Ta kontakt med nina@inspiravisjon.no ved behov for delbetaling

- Påmeldingen er bindende, men du har rett på 50 % refusjon ved avbestilling inntil 7 dager i forkant

- Dersom du avbestiller senere en 7 dager i forkant vil du bli fakturert for hele beløpet

Kursmateriell, frukt, snacks og kaffe/te er inkludert i prisen
- Ved innbetaling til konto 4202 05 09966 sikrer du deg plass.

 

Påmeldingsskjema:

Klikk her for påmelding til SangerCamp

Frist for påmelding: 14. september 2018

 

Instruktørene:
Christer Aannestad (f. 1984) er utdannet sanger og vokalpedagog ved NTNU-Institutt for musikk i Trondheim, og er i tillegg autorisert lærer i Komplett sangteknikk. Christer er også utdannet Timanilærer (level I) og har tilegnet seg de nyeste kunnskapene knyttet til muskelkoordinasjon og relevant anatomi for musikere. Ved siden av sin deltidsstilling i Orkdal kulturskole jobber Christer som frilans utøver, pedagog og foredragsholder i sitt eget firma, CA Vocal Arts. De senere årene har han holdt en rekke kurs i vokalteknikk og muskelkoordinasjon for blant annet korensembler og privatpersoner flere steder i landet. 
Les mer om Christer her

 Therese Ulvan (f. 1979)
 er en norsk sanger og låtskriver som har jazzutdannelse fra Leeds College of Music og Musicians Institute i Los Angeles. Hun fikk en flying start på sin platekarriere. I forbindelse med debutalbumet - Already There - ble hun kåret til “Best Female Singer-Songwriter” i Los Angeles. Siden har det blitt flere album og turnévirksomhet rundt omkring i verden. Thereses musikk er innspilt med noen av verdens beste produsenter og musikere som Jimmy Haslip, Jeff Lorber, Michael Landau og Vinnie Colaiuta. Hun turnerer i Asia med The World Peace Orchestra og i Russland med The Tribute Contemporary Collective. Foredraget “God nok” har Therese turnert med i Norge og Russland. 
Les mer om Therese her.

 

 

Ta kontakt om du har spørsmål: 
Nina Skjemstad: nina@inspiravisjon.no
 Christer Aannestad: christer@cavocalarts.no


 

Merkur beveger seg bakover fra 23. Mars til 15. April, Fra 16. – 4 grader i Værens tegn. Den er tilbake til utgangspunktet 3. mai.

PlanetenMerkur beveger seg bakover i tre perioder på ca tre uker pr år sett fra jorden. I disse periodene kan det være berikende å senke tempoet og rette blikket innover. Alt som kan revurderes, som man kan se tilbake på og studere nærmere, kan bli berørt av dette.

 

Stikkord som tilbakeblikk, refleksjon, revurdering, bearbeiding, gjøre om på, justere, eller endre er aktuelle tema for mange. Det er også en fin periode for å trekke seg tilbake og lade batteriene.

 

Merkur forbindes med kommunikasjon, tanker, ideer, fundering og formidling av budskap, så vel som det å ta imot og dele signaler og beskjeder. Planeten forbindes også med læring, oppdagelser, nysgjerrighet og distribusjon, transport og bevegelse fra ett sted til et annet.

 

Har det oppstått misforståelser, forsinkelser eller andre hindringer, er dette en strålende periode for å oppklare alt man trenger å få klarhet i. Dette er en tid for tilbakeblikk, å sortere i egne tanker, holdninger og forventninger til hva som skal skje. Å gjøre ekstra research, gå en ny runde med seg selv, eller skaffe flere opplysninger i en sak, og å gjøre opp med de man samarbeider med er også aktuelt.

 

Retrograde perioder

Retrograde perioder inviterer til å senke tempoet slik at man rekker å tenke seg om en gang til før man aksjonerer. Det er en fin tid for å få bedre kontakt med de dypere lagene i følelser og egne behov før man fortsetter og beveger seg forover. Det kan føre til forsinkelser, eller endringer.

 

Lagte planer justeres enten med eller utenfor ens kontroll. Å ta seg tid til å fordøye inntrykk er også klokt i denne perioden. Dette kan være en periode for å forholde seg til TID på en mer konkret måte enn ellers.

 

Når planeter er på vei bakover fører det gjerne til at tempoet senkes automatisk. Hindringer kan oppstå fordi det er nødvendig å gå gjennom visse avgjørelser på nytt. Det kan vise seg at man trenger flere opplysninger i en sak, eller ønsker å endre noe i tatte avgjørelser.

 

Noen kan vurdere å ta betydningsfulle valg og justere kursen videre.

 

Merkur på vei bakover kan også oppleves i form av endringer eller kanseleringer av reiser, kjøretøy som ikke fungerer, eller kommunikasjonsutstyr som ikke virker. Slik øker muligheten til å endre, omdefinere, justere eller fornye noe på veien videre mot resultatene man ønsker.

 

Værens tegn

Merkur retrograd på vei gjennom Værens tegn berører forholdet til mot, vilje og begjær, og ikke minst forholdet til kursen fremover. Det er en tid for å justere egoet, målene og rette blikket innover. Er det usikkerhet om retningen forover, er tiden inne for å analysere, sortere og revurdere hva man vil. Det som tidligere har betydd mye, kan nå virke mindre interessant mens andre interesser og behov kan vokse frem.

 

Med mindre man er helt sikker i sin sak, er det ofte lurt å vente til etter at perioden er over, dvs etter 15. April, med å ta betydningsfulle avgjørelser som får langsiktige konsekvenser da nye opplysninger kan dukke opp i løpet av perioden.

 

Les mer om hvilken innflytelse dette kan ha på ditt tegn ved å gå inn på horoskopapp1: http://www.inspiravisjon.no/horoskopapp1   eller ta kontakt via nina@inspiravisjon.no for å bestille ditt personlige horoskop.

 

Her er noen få stikkord for hvilken livsområdet dette dreier seg om for de ulike tegn:


Væren:
Refleksjoner og justeringer rundt en selv, egne behov, kropp, helse, livsstil, image, utseende og hvordan man virker utad. Det involverer også hvilket inntrykk man gjør i relasjoner til andre.

 

Tyren: Refleksjoner og justeringer rundt drømmer, lengsler, undertrykte emosjoner, utrensning, og det åndelige perspektiv. Det øker behovet for tilbaketrekning, tid i harmoniske omgivelser for å lade batteriene.

 

Tvillingene: Refleksjoner og justeringer rundt forholdet til venner, grupper, likesinnede, kursen videre, fremtidshåp. Det involverer målsettinger du har for fremtiden i relasjoner til grupper og vennskap.

 

Krepsen: Refleksjoner og justeringer rundt resultater du har prestert i forbindelse med ambisjoner, veien videre i karriere, autoriteter, resultater og rykte. Forholdet til foreldre og foreldrerollen, er også tema.

 

Løven: Refleksjoner og justeringer rundt visjoner om veien videre, hva man tror på, religion, filosofi, forventninger, kunnskap eller følelsen av at man mangler kunnskap. Det øker nysgjerrigheten på å vite mer.

 

Jomfruen: Refleksjoner og justeringer rundt inntekter, arbeidsgiver, bank, forsikring, hva man deler eller gir av tid og resurser i forhold til hva man mottar i retur. Hvilke verdier betyr aller mest i relasjoner.

 

Vekten: Refleksjoner og justeringer rundt nære relasjoner, parforhold, samarbeidsforhold, relasjoner du er involvert i regelmessig. Uklarheter kan komme til klarhet. Revurderinger om veien videre er naturlig.

 

Skorpionen: Refleksjoner og justeringer rundt daglige rutiner, livsstil, helse, plikter og ansvar. For noen kan det involvere kosthold, fysisk aktivitet og kjæledyr. Innse hva du ønsker å fortsette med eller avslutte.

 

Skytten: Refleksjoner og justeringer rundt selvuttrykk, barn, barnebarn, svangerskap, seksualitet, intimitet, romantikk, forlovelse, bryllup, konkurranseinstinkt. Tiden er inne for å få klarhet i slike tema.

 

Steinbukken: Refleksjoner og justeringer rundt privatlivet, familien, boligen, hjemmet, familiemedlemmer, og det indre emosjonelle fundament. Oppklaringer og planlegging i familiebånd kan være på sin plass.

 

Vannmannen: Refleksjoner rundt organisering og tidsplanlegging, formidling av budskap, kommunikasjon, sosiale media, forholdet til søsken, naboer, salg og kjøp. Det involverer også teknisk og elektroniske hjelpemidler.

 

Fiskene: Refleksjoner og justeringer rundt personlige resurser og verdier, økonomi, og hvordan du bruker dine evner og talent. Har du talent du ikke har benyttet, er tiden inne for å identifisere dine kvaliteter.