Vannmannen

 

Varighet fra: 21. januar til 18. februar
Planethersker: Uranus, Saturn
Kjønn: Maskulin
Element: Luft
Kvalitet:  Fast
Kroppsdel: Legger, ankler og blodsirkulasjon

 

Positive egenskaper:

Vannmannen er det ellevte tegnet i Zodiaken og representerer den ekte individualisten. Egenskaper som eksentrisitet og originalitet, samt engasjement og lidenskap kan føre til at noen vannmenn virker litt distansert og nær samtidig. Han har behov for å uttrykke sine særegne sider men har også behov for å være litt hemmelighetsfull.

De har en innebygd stolthet og stiller gjerne spørsmål om livets undre, men kan være sta og utholdende når de først har bestemt seg for noe.

Mange i tegnet har geniale egenskaper, forstår vanskelige tekniske saker og har "Einstein"- tendenser. Oppfinner - evner om du vil. Det viser også interessante kreative sider som antyder evner for å være nyskapende og banebrytende innenfor sitt felt. De har behov for personlig utfoldelse og fornyelse, og blir det for mye rutinepreg, kan de bli svært rastløse. Kunst og vitenskapelig arbeide kan fange oppmerksomheten til utpregede vannmenn. Mange fungerer bedre og trives best i gruppesammenheng enn i en til en-situasjoner.

 

Utfordrende sider:

Vannmenn er ikke direkte følelsesmennesker, men har sterke intelligende sider, og noen kan til tider virke fjern, rastløs og er vanskelig å forstå. Kan virke overfladisk, skiftende og uberegnelig.
Den ekstra originale kan stikke seg radikalt ut fra mengden og blir lagt merke til. Behovet for å være original kan overkygge naturen i personligheten.