JULEGAVETIPS!

GAVEKORT PÅ DET EN SELV ØNSKER: 

AstroCoaching - Fremtidshoroskop/Årshoroskop for 2023. - Barnehoroskop -  Studenthoroskop - parforhold - horoskop, Karmisk Horoskop, Høysensitiv Mestringsstrategier, Tankens Kraft og Manifesterings-strategier, Mindfulness, Meditasjon, Øke selvtilliten og mestringsfølelsen. 

Her kan man velge selv hva man ønsker eller trenger å vite mer om. Du bestemmer prisen selv ........

 

 

Les mer om horoskopene og bestill her: 

https://www.inspiravisjon.no/astrologi/horoskop/personlig-horoskop

 

Les mer om coaching og bestill her:

https://www.inspiravisjon.no/coaching

 

Du kan også bestille via nina@inspiravisjon.no 

 

Ønsker deg strålende dager! 

 

 

 

Årshoroskop 2022

Det store bildet!

Menneskeheten har vært igjennom en betydningsfull utvikling de to siste årene og det fortsetter inn i 2022. Mennesket er sosiale vesener og når vi ikke får mulighet til å sosialisere gjør det noe med enhver. Litt om stemningen for året som kommer:

 

Året 2021 var Oksens år og fra 1. februar 2022 begynner Tigerens år.

Her er litt informasjon om Kinesisk astrologi som også symboliserer utviklingen vi er inne i:

Et år som preges av Oksens energi preges av fred, ro, harmoni og balanse. Det indikerer forutsigbarhet og stabilitet. Det gir fokus på å få mest mulig ut av innsatsen man gjør.

Oksens energi gir engasjement i alt som sansene begjærer, som feks jordens grøde, dens vekster, ernæring, økonomi, verdier og ikke minst å ta vare på det man har. Både på materielle goder og på ens nære og kjære.

 

Man søker trygghet, trives med det kjente og kjære rundt seg og ivaretar familierelasjoner. Mange har tilbrakt mye tid hjemme og med familien og har vært konsentrert om det nære og kjære det siste året.


Et år som preges av tigerens år
(2022), er annerledes. Tigerens år preges mer av selvstendighet, egenrådighet, frihetstrang og iveren etter å skape og sette i gang med aktiviteter som bidrar til lek og moro. Engasjementet øker, man er på vakt og flere kjemper for personlig overlevelse og egne mål. Det kan føre til sterke møter og flere kamper.


Et ordtak heter «den sterkestes rett råder» og det kan prege bildet i 2022. Det er en tid for å være tålmodig, årvåken, oppvakt, stole på egne instinkter og å gå egne veier. Tigeren representerer også kreativitet. Det vil vi se mye av i tiden som kommer. Det er et år som åpner for kreative løsninger i mange ulike arenaer.

 

Når noe undertrykkes vil det øke presset for å komme ut. Det er en tendens som vil synliggjøres i 2022 etter en lang periode med nedstenging og begrensning.


Venus bakover i Steinbukken
Året 2022 starter med Venus på vei bakover frem til slutten av januar. Venus forbindes med sansene, med åndelige og materielle verdier og med kjærlighet. Her er en artikkel om hva den perioden innebærer: Venus retrograd.

 

Det setter sitt preg på året som kommer og viser at matproduksjon, verdier, økonomi, finanser, makt, kontroll og hierarki er et tema som preger året. Sammen med kjærlighetens prøvelser i en krevende tid og dens rammebetingelser er øker også fokus rundt parforhold og hvordan bevare og fornye eksisterende forhold.

 

Mange parforhold lever nå i usikkerhet på grunn av den utfordrende og krevende tiden vi har vært igjennom. Resultatene av dette vil komme i 2022. Noen finner kreative måter å fornye forholdet på mens noen vil avslutte et anstrengt forhold. Spenning og intensitet vil oppleves og kreve en forløsning.

 

Saturn og Uranus

Resultatet av forholdet mellom Saturn og Uranus preger også bildet i 2022. Uranus bringer nye måter å tenke på, nye innsikter og større forståelse. En artikkel skrevet om hva dette innebærer kan du lese mer om HER

 

Møtet mellom de to planetene bringer ny utvikling innenfor sosiale media, datateknologi og elektronikk, og stor utvikling i forhold til det som foregår der ute i universet. Saturns arketype liker å holde fast på det bestående, mens Uranus arketype forbindes med å bryte ned det som ikke lengre fungerer for å søke fremskritt modernisering.

 

Jo lengre ut man beveger seg og utvider perspektivet og kunnskapen, dess dypere innover kommer man også. Det er loven om Yin og yang. Det gjør at man forstår mer av det som foregår i planeten vår, i havene og det indikerer samtidig at det er naturlig å få bedre kontakt med seg selv, med sjelen og den man ER.

 

Pandemien har vart lenge og preger også bildet i inngangen av 2022. Tiden før og etter Covid19 er en historisk begivenhet på samme måte som andre pandemier. Saturn og Uranus møtes igjen fra september til november 2022. Det kan tyde på en oppblomstring av pandemien i den perioden, men kan man ikke si for sikkert.

 

Mange har levd isolert og tilbaketrukket, har hatt hjemmekontor og har vært mye sammen med familien. Andre har ikke fått mulighet til å møte familien, sosialisere, eller se sine kjære på lenge. Det gjør noe med oss alle.

 

Det øker muligheten til å forholde seg til en selv, til egne behov og lytte mer innover på godt og vondt. Noen håndterer ikke særlig godt isolasjon over så lang tid og det begynner å tære på kreftene og på psykisk helse.

 

De som  evner å være kreative åpner for å se nye muligheter. Det har gitt og gir fortsatt en enorm vekst og utvikling i databransjen, i lyd og bildeoverføringer, og det vil bli benyttet i større grad i det daglig også fremover. Effektiviteten øker.

 

I Januar 1988 var Saturn og Uranus i konjunksjon og det store børskrakket preget samfunnet. Det er også noe som kan gjenta seg i 2022. Det er mange som  opplever økonomiske og finansielle utfordringer på verdensbasis på bakgrunn av covid-19 og nedstigningen.

 

Nå har Saturn og Uranus beveget seg ¾ av sin bane mot neste konjunksjon i juni 2032 i Tvillingens tegn.

 

Saturns posisjon i Vannmannens tegn fra mars 2020 frem til Mars 2023.

Vannmannens tegn forbindes med samfunnet, grupper, likesinnede, og sosialisering, politikk og mye mer. Saturn representerer den strenge læremesteren, konsolidering, begrensing, og grensesetting, rammer, struktur og betingelser. Året 2021 har vært preget av mye av dette. En artikkel skrevet om dette aspektet i mars 2020 kan du lese HER.

 

Saturn representerer også i Vannmannens tegn utvikling av teknologi og elektronikk, fremskritt i data teknologi, undervisning, medisinsk utvikling, og mye forskning rundt disse tingene. NASAś nye teleskop ble sendt ut i 2021 og vil gi my informasjon om universet fremover. Vi ser en betydningsfull utvikling i slike tema som vil bli enda tydeligere i 2022.

 

Det vil si at året kan preges delvis av pandemien, men vaksineprogrammet og verktøyene man har til rådighet gjør at man kan leve med det på en bedre måte fordi man har lært noe de foregående to år.

 

Saturn gjennom Vannmannens tegn dreier seg også om å ta ansvar for hverandre, for fellesskapet, samfunnet, for andre og felles plattform. Det har vært et tema siden Saturn ankom Vannmannens tegn i Mars 2020.

 

I 2022 vil bildet preges av å lære mer om disse tingene og om videre utvikling av medisiner, metoder og verktøy som styrker samfunnet både økonomisk, teknologisk og sosialt. Det nye teleskopet vil avsløre mer som bidrar til ytterligere innsikter i samfunnets utvikling.

 

Flytrafikken opplever utfordringer av flere grunner (vannmannen er et lufttegn) som covid, miljø, bærekraft, store kostnader og manglende inntekter er noen av årsakene. (Saturn i lufttegn)

 

Jupiters posisjon

Jupiter beveger seg inn i Fiskenes og Værens tegn i 2022. Når den befinner seg i Fiskenes tegn øker interessen for åndelige, sjelelige opplevelser og ubetinget kjærlighet. Det øker engasjementet i kreativitet, kunstneriske tema, og i å realisere drømmer.

 

I perioden Jupiter beveger seg i Fiskenes tegn frem til 11. mai 2022 er det naturlig for noen å oppleve usikkerhet, forvirring og tvil. Noen opplever kaos og ser ikke veien videre.

Andre lytter til sine kreative sider og ser nye muligheter for å skape et bedre liv for seg selv. Nye ideer dukker opp og bringer muligheter på banen.
Les mer om Jupiters inngang i Fiskene HER.

 

I perioden Jupiter beveger seg gjennom Værens tegn fra 11. mai til 29. oktober er det naturlig å se målene i et klarere lys og inspireres til å skape noe nytt, være innovativ og ledende. Ny klarhet vil komme i løpet av året som gjør det enklere å stake ut en ny kurs for veien videre.

 

Sol og måne -formørkelsene

I 2021 var det Sol og Måneformørkelser i Tvillingen og Skyttens tegn og effekten av dem kommer i 2022. Det øker interessen for nyheter, for å lære mye nytt som kan bidra til fremskritt generelt, og ikke minst engasjementet i kommunikasjon på alle måter, også via sosiale media.

 

I 2022 er det Sol og Måneformørkelser i Tyren og Skorpionen og resultatene av dem kan komme både i 2022 og 2023. Det øker interessen for åndelige og materielle verdier, økonomi, finanser, investeringer, crypto valuta, og annen valuta. Ny informasjon om økonomi, renter og kostnader vil dukke opp og påvirke den finansielle utviklingen.

Pluto i Steinbukkens tegn

Pluto representerer makt og avmakt. Pluto har beveget seg gjennom Steinbukkens tegn i mange år og nærmer seg nå slutten på perioden og beveger seg i 2023 over i Vannmannens tegn. Det indikerer at energien forsterkes og påvirkes av overgangen til Vannmannen. I 2022 indikerer derfor endringer i maktbalansen på flere måter. 

 

Møtet mellom Saturn og Pluto i januar 2020 .... like før nedstengingen... her er noe av det jeg skrev om dette møtet før pandemien begynte: Kombinasjonen mellom Saturn og Pluto tydeliggjør hva man må gi slipp på enten man vil eller ei og hva man virkelig ønsker å legge kraft og energi til.

 

Å se hva som virkelig betyr noe for en, hva man ønsker å sette grenser ovenfor og gi makt til. Det øker sjansen for å gjøre noe for å ta grep om situasjoner man ønsker å løse eller skape resultater i. 

 

Noen kan oppleve begrensning på en eller annen måte, enten via økonomiske resurser, samfunnsmessige årsaker, eller av fysiske grunner. Hvis man ikke følger ens natur kan dette virke som en krevende tid. Les mer om denne artikkelen HER.

 

Vi vil se flere makt-overskridelser av personligheter som innehar maktposisjoner. Det vil svekke tilliten til de som har makten.

 

Konklusjon

2022 blir et annerledes år. Mange har tapt store verdier og mange har også tjent store verdier i 2021. Det gjør at flere kjemper for å oppnå suksess, stabilitet og balanse i verdier og goder i 2022.

 

Noe av det som var før, gjelder ikke lengre. Det gjør at 2022 er en tid for å gjøre opp status og innse hva man nå må gi slipp på og legge til rette for å skape en nytt tid fremover.

Det er et år som for å finne din indre ledestjerne mot en ny og bedre fremtid. Flere vil gå sin egen vei, være unik, og gjøre mer av det som inviterer til å være den man ER. Mange nye gründerbedrifter vil se dagens lys i løpet av 2022.

 

Kunst og kultur får en større oppblomstring og utvikling fordi man innser i større grad hvor mye det betyr for den enkeltes psykiske helse. Utvikling av flere og bedre vaksiner og medisiner er naturlig på bakgrunn av tiden vi har fått erfaring om.

 

Økonomi og valuta er i en betydningsfull endring og pandemien har kostet samfunnet spesielt mye over hele verden. Resultatene fra de to foregående årene vil vi se i 2022. Utgiftene øker og økonomien strammes til for den jevne forbruker.

 

Tidligere har børskrakk inntruffet ved Saturn og Uranus i kontakt.  Det kan også forekomme nå på grunn av utfordringene i forbindelse med pandemien.

 

Politikernes rolle er å innse at felles beste for «sitt folk» får en sterkere betydning i tiden fremover. Sannheter kommer alltid for en dag og det gjelder også i år. Politikere og andre maktpersoners skjulte motiver og mangel på kunnskap kan lettere bli avslørt i 2022.  Det som foregår i kulissene, blir synlig og setter fart i sakene.

 

2022 er en tid for å prioritere å fremme fellesskap, ubetinget kjærlighet, mindre dømming og utenforskap. Vi er alle i samme båt, i samme verden og blir utsatt for de samme virus, felles åndelige og økonomiske system med de samme utfordringene det innebærer. Det er noe flere har innsett i tiden som har gått.

 

Skap ditt beste år i 2022 med de forutsetningene du har. Vær kreativ og selvstendig og gjør ditt beste for å skape din hverdag så optimal som mulig. 

 

Ønsker du å lese mer om året og tiden som kommer kan du gå inn i mitt AstroUnivers : https://nina.inspiravisjon.no/mittastrounivers

 

Der vil du finne flere artikler om tiden som har vært og som kommer. Det inkluderer Ukes og månedshoroskop hver uke og måned, og alle månefasene så vel som de retrograde periodene og mere til. Et Årshoroskop for det personlige plan vil også bli publisert i begynnelsen av Januar. 

 

Eller du kan få stilt ditt personlige horoskop her:  www.inspiravisjon.no og nina@inspiravisjon.no

 

 Med ønske om fremgang, hell og lykke i 2022. :-) 

 

Årshoroskop 2020 – det store bildet

(Skrevet 5. januar 2020, av  Nina Skjemstad)


2020 er et spesielt år av flere grunner. Året starter med mange planeter i Steinbukkens tegn. Følgende begivenheter er i gjerde: Solformørkelsen i Steinbukken i slutten av fjoråret som også preger bildet i 2020, og månefrmørkelsen i Krepsens tegn 10. Januar, samt Jupiter, Saturn, Plutos ferd gjennom tegnet. Det er minst tre møter mellom Jupiter og Pluto i Steinbukkens tegn år. Det er sterke krefter i sving.

 

Møtet mellom Saturn og Pluto er sjelden i seg selv. Pluto bruker 248 år på sin bane og befinner seg i Steinbukkens tegn kun 1 gang i løpet av dette intervallet. Saturn bruker ca 28 år på sin bane og det gjør at de sjelden møtes i samme tegn. Saturn representerer grenser, solid fundament, grunnmur, autoritet og forbindes med ”Den strenge læremesteren”. Planeten er i tillegg i sitt eget tegn og dermed forsterkes energien betydelig.

Pluto knyttes til transformasjon, forvandling, død og fornyelse, (vulkan-) kraft, makt og avmakt. Når de to møtes blir det kraftfulle reaksjoner. Når Jupiter som forbindes med ekspansjon også stepper inn, blir det ekstra sterkt. Det er ikke noe man kan ignorere eller unngå å legge merke til.

Jupiter møter Pluto fra 29. Mars til 6. april, og retrograd fra 21. Juni til 8. Juli og direkte fra 7. – 24. November og møter Saturn i hele desember 2020. Jupiter bringer muligheter for vekst og ekspansjon i det den berører. I disse perioden kan alt ekspandere, på godt og vondt.

Lever man på drømmer og illusjon kan ny innsikt føre til at man lander fundamentalt i virkeligheten og innser hva som må gjøres for å oppnå veksten man ønsker. De som har bygget et solid fundament kan riste av seg siste rest av begrensning og forvente stor suksess og betydningsfull vekst. 

 

Kinesisk astrologi 2020 er Rottas år i det kinesiske stjernetegn. Rotta symboliserer, sjarme, omgjengelighet, snarrådighet, fleksibilitet, intelligent, rik fantasi, energisk, skarpsindighet og forbindes med å være omsorgsfull og i varetakende. Oppfinnsom, intuitiv, telepatisk, kreativ, dristig, ser raskt mulighetene i en gitt situasjon og løsningsorientert.

De negative egenskapene: Rotta kan være beregnende, impulsiv, egoistisk, naiv, manipulerende, overdrevent ambisiøs, sjalu, dominerende, intens og grådig.

Videre skal jeg forsøke å samle og tolke all denne informasjonen.
Ved å starte med måneformørkelsene i Krepsen og Steinbukken, er vi allerede inne på viktige tema som privatliv og familie versus ambisjoner og karriere. I privatlivet kan tema for noen være behovet for å ivareta familien og hjemmet, bevare nære relasjoner og knytte familier sammen kontra fokus på det ytre bildet, gjøre suksess i økonomi, karriere og offentlig. 

Det er fristende å fokusere på den sosiale status og posisjon nå som sosiale media har fått en slik stor rolle og det kan gå på bekostning av å styrke familiebånd. Dette er tid for å dykke ned i det innerste for å studere ens ubevisste motiver fremfor å haste etter fasade og ytre bekreftelse.

 

Man blir tvunget til å face kulturelle og praktiske utfordringer man ikke lengre kan overse. Det gjelder å separere det viktige fra det uviktige, sannhet fra usannhet og studere nærmere hva man må eliminere for å kunne utvikle og bygge en mer solid grunnmur for fremtiden. Det øker også fokluset rundt familie og fundament. 

Det man frister til å ignorere kan til syvende og sist føre til begrensning. Man minnes om å innse realitetene og ta bevisste valg uansett hva det gjelder. Endelige avgjørelser kommer ut av dette, enten det gjelder livsstil, helse, uvaner, vaner, forholdet til deg selv eller til andre, så vel som jobb og karriere-relaterte saker.

Nå er det naturlig å erkjenne hva man virkelig ønsker å skape fra dypet av ens sjel med den tid og mulighet man har til rådighet og innse hva man må eliminere for å hindre denne veksten. Man tvinges til å inse hva som betyr aller mest. 


Globalt

Alle vil merke disse energiene på en eller annen måte. Større begivenheter utenfor vår kontroll kan inntreffe som gjør at man opplever at verden stopper opp et øyeblikk. Det kan også inntreffe noe som gjør at man deler opp i tiden før og etter denne begivenheter. Det kan føre til at endringer tvinger seg frem


Sett i ett offentlig lys ser vi maktkamper pågår i mange deler i verden. Både politisk, i organisasjoner, i grupper og i familier. Viktige avgjørelser som påvirker verdenssamfunnet blir tatt av ledere fordi det tvinger seg frem. Noen som ønsker å gripe makt kan også  gjøre dristige avgjørelser uten å tenke på konsekvensene. Nå kan vi også se resultatene av tidligere avgjørelser.

Med fokus på bærekraft og miljøhensyn settes en stopper for noen utviklingsprosjekter til fordel for andre. Behovet for å ivareta jordas viktige naturresurser øker og tvinger frem nye tenkemåter og løsninger. Det påvirker de økonomiske og finansielle strukturene, maktposisjoner, og fører også til avmakt.

Behovet for å kontrollere situasjonen før den kjører sitt eget løp er presserende. Det kan føre til justeringer i maktbalansen både i finansielle sammenheng og i hierarkiske lederstrukturer. Kostnadskutt er absolutt et stort globalt tema, også fordi omstillinger til et mer bærekraftig samfunn koster mye over hele kloden.

Møtet mellom Saturn og Pluto kommer inn i bildet som tegnes nå. Vi kan ikke unngå å legge merke til dette aspektet da disse energiene har en betydningsfull kraft. Dette møtet antyder en periode med intensitet i kollektive begivenheter som har en global påvirkning. Det kan også indikere sammenbrudd i finansielle, økonomiske eller politiske systemer om ikke lengre fungerer i den nye tiden vi er på vei inn i. (Dette er noe som tydeliggjøres nå) (Setningen i parantes er skrevet nå, ellers ble alt dette skrevet i desember/ januar)


Det kan indikere at ledere og autoriteter må ta stilling til deres posisjon på en annen måte enn tidligere. Nye måter å lede på og tenke på er på vei.
Saker som har vært skjult for offentligheten kan komme for en dag og virkeligheten blir tydeligere enn noen gang tidligere. Noen statsledere /overhoder kommer til å falle i løpet av året. Ny utvikling er i gjerde og det åpner for en ny fase.


Rottas år

Kvalitetene som kommer med Rottas år sammenfaller med de mange planetene i Steinbukken. For å kunne styrke deg selv og din posisjon i år, gjelder det å inneha noen av Rottas kvaliteter. Å være intelligent, bruke intuisjonen, telepatiske evner, være aktiv, årvåken og engasjert, i tillegg til å være omsorgsfull, sosial, kreativ og engasjert er fordelsaktive kvaliteter i år.


Det gjelder å se mulighetene i alle situasjoner og være løsningsorientert, ha en vinnende og aktiv holdning, styrke konkurranseinstinktet og pågangsmotet. Det bidrar til suksess i året som kommer.

Et betydningsfullt tema er også beskyttelse og grensesetting. Å beskytte seg selv mot grådighet, sjalusi, og angrep fra ulike hold er viktig i år. Det er sterke krefter i sving som ønsker å ta for seg og fråtse av andres verdier. Rotta er kjent for å formere seg raskt. (Her kommer også raskt spredning av "virus" eller annet utøy inn i bildet. ) (Denne setningen ble skrevet nå)


Jupiter, Saturn, Pluto
Det er ingen tvil om at utviklingen som skjer i år fører til mange endelige avgjørelser. Ved å eliminere det som ikke fører til en positiv vekst og utvikling kan man ha større sjanse for å lykkes i å oppnå konkrete mål. Det er realitetene og harde fakta som teller. Mange står ovenfor økonomiske og finansielle endringer.

Noen mister ufrivillig jobben mens andre strekker seg og vokser inn i større betydningsfulle posisjoner. Noen søker større frihet og tør å ta sjansen på å starte for seg selv i større grad enn før. Flere muligheter for kreativ innovasjon er i gjerde.

Møtet mellom Saturn og Pluto skjer i perioden fra 12. Januar 2020 og pågår ut måneden. Spesielt januar er en periode som inspirerer til å ta betydningsfulle og endelige avgjørelser i saker man lenge har ønsket å avgjøre. Det som har ulmet kommer til klarhet og det er naturlig å aksjonere.
Effekten av møtet mellom Saturn og Pluto kan komme intil flere måneder i etterkant.


Både mennesker, parforhold, prosjekter, bedrifter eller investeringer som IKKE har et solid fundament som kan tåle kraftige stormer kan svekkes. De som bygger på ærlighet, oppriktighet, autentisitet, solid bakgrunn, og har gode intensjoner, er klok, lytter til intuisjonen og fokuserer på de ekte og oppriktige tingene har større sjanse for å lykkes. Realitetene viser sannheten nå. De som har bygget på usannheter, falskhet eller svik faller som korthus i år. Uranus posisjon bekrefter også dette.

Grip muligheten til å legge til rette og skape fundamentet du selv ønsker å bygge videre på fremover med de midlene og resursene du har til rådighet. TIDEN er også en viktig resurs. Det viktige er hva du gjør med timene og dagene du har til rådighet.

2020 gir absolutt muligheten for en dypere personlig vekst enn noe annet år i denne tid. Grip muligheten til å erkjenne hvem du er og hva du virkelig ønsker å skape i ditt liv uansett utfordringer som kommer

 

 

Årshoroskop 2019

 

Grisens år starter fra 5. februar og varer til 24. januar 2020.

Grisen er knyttet til familie og trives best i flokk. Stikkord for grisens natur i kinesisk astrologi er utholdenhet, ærlighet, tålmodighet, nysgjerrighet rundt å lære mer, kjærlighet, omsorgsfull, støttende, varm og tillitsfull. Sosiale nettverk forbindes også med gkrisens år, og å være kontaktsøkende, fredelig, nysgjerrighet på nye steder og nye opplevelser. Ikke minst å ha en klar ntensjon og motivasjon for det man gjør.

Denne energien oppmuntrer til å beskytte seg selv, ivareta egne interesser, tre litt tilbake for å observere ved manglende overblikk eller usikkerhet, og ånreagere på en konstruktiv og løsningsorientert måte. Søke fred og balanse og å unngå alt som kan minne om splittelse og stridigheter.

Grisens element hører inn under Jordelementet. Det indikerer en praktisk, stabil, jordnær, oppriktig, trygghetssøkende og beskjeden natur. Dette er en liten indikasjon på trender som gjelder for 2019. De som lever i harmoni med ovenstående natur vil ha størst utbytte av året som kommer.

 

Sol og måneformørkelsene i 2019
Sol og måneformørkelsene har stor innflytelse på mange selv om man ikke direkte kan sette ord på det. I år kan noen merke resultatene av formørkelsene som har vært i Løven og Vannmannen. I 2019 og Januar 2020 er det formørkelser i Krepsen og Steinbukken og de som har solen eller andre planeter og akser i disse tegnene vil merke det sterkest. Det er beskrevet i " Ditt Store Horoskop 2019". 

På et mer generelt plan vil de ha innflytelse på relasjoner familiemedlemmer i mellom, og øke fokuset rundt familien, ambisjoner og karriere, hierarkiske system, den fundamentale trygghet og økonomiske systemer.  

Vårens formørkelser: 
Partial solformørkelse 6. januar – 15 grader Steinbukk

Total måneformørkelse 21. januar  - 0 grader Løve

 

Sol og måneformørkelser Høsten 2019

Total Solformørkelse 2. juli - 10 grader Krepsen

Partial Måneformørkelse 16. juli  - 24 grader Steinbukk
Annual Solformørkelse 26. desember 4 grader Steinbukkens tegn

Annual Måneformørkelse 10. januar 2020  - 20 grader Krepsen

 

Jupiters ferd gjennom Skyttens tegn

Jupiter befinner seg i Skyttens tegn fra 8. november 2018 til 2. desember 2019. Jupiter bringer mulighet for vekst og ekspansjon i det den berører. I år beveger den seg gjennom sitt eget tegn og det forsterker energien ytterligere. En generell interesse for å utvide bevisstheten, søke mer informasjon og lære mer ved å stimulere sinnet øker betydelig hos befolkningen. 

 

Det er også en økende interesse for å reise mer, oppleve andre kulturer og søke mer informasjon om andre kulturers perspektiv. Dess mer man får vite, jo mer kan man ønske å vite mer om. Sosiale media sprer budskap og informasjon raskere enn noe annet medium. Jo mer informasjon som deles, dess mer vil også bli delt. Kunnskap spres raskere og til større områder enn noen gang før.  Det kan føre til interessante allianser, ny innsikt og endre trosoppfatninger. Troen på en selv kan absolutt styrkes i en slik periode.

 

Videreutdanning og oppdatering, kurs og selvutvikling, å sprenge grenser er betydningsfulle tema. Flere og flere byr på seg selv, filmer opplevelser og fungerer som informasjonsformidlere, eller informasjonsspredere. Om det er sannhet i alt, gjenstår å se. Det vil naturlig nok bli en del overdrivelser i slike fora. ”Alle ” ønsker å til by ”sin” historie, eller skape en historie.

 

Skytten forbindes også med eventyr. Det skal mer til for å tilby noe eventyrlig. Mye eventyrlig er allerede gjort og mange har ”prestert”. Det skal mer til for å sjokkere og det kan føre til at noe spektakulært vil bli synlig i år. Noen kan overdrive og beveger seg utenfor ”normale” grenser. Det er naturlig å utvide eller utvikle kunnskapene og det kan føre til nye, mer fleksible måter å undervise og lære. 

 

Saturn gjennom Steinbukkens tegn

Saturn beveget seg inn i Steinbukkens tegn 20. desember 2017 og blir der i ca 2,5 år, til 17. Desember 2020 med unntak av perioden fra slutten av mars til begynnelsen på juli da den befinner seg i Vannmannens tegn.

 

Saturn beveget seg også gjennom Steinbukkens tegn fra slutten av 1988 til februar 1991 og før det, var 1959 – 1962. Saturn bruker ca 2,5 år per tegn og ca 29 år på sin bane rundt Solen. Dette kan ha stor innflytelse på grunnleggende verdier og fundament i året som kommer.


Behovet øker for å gjøre fundamentet solid. Dette er en tid som oppmuntrer til å tenke langsiktig og bygge på langsiktige planer og strategier. Det er naturlig å søke trygghet bidrar til en mer solid grunnmur man kan bygge fremtiden på.

 

Noen episoder som skjedde forrige gang Saturn befant seg i Steinbukkens tegn er listet opp nedenfor. Dramatiske kursras på New York børsen og Oslo Børs fall med 10,7 % var av stor betydning for veksten videre i samfunnet. Flere sammenslåinger og opprettelser av store organisasjoner som kan utrette mye i fellesskap. Organisasjoner som NHO, EFTA, LO, OECD, ble opprettet, distriktenes utbyggingsfond, og lov om folkeskolen med 9 års skolegang er saker som ble vedtatt forrige gang Saturn befant seg i Steinbukkens tegn.

 Flere interessante lovendringer er:

- Lov om tobakkskader som medfører forbud mot røyking i offentlige tilgjengelig lokaler.

- Berlinmuren faller i 1989.

 

Alt dette er i tråd med Saturns energier som forbindes med langsiktig trygghet, fellesskap og et solid fundament. Saturn står også for grenser, rammer og struktur. Hvilke rammer som skapes i 2019 gjenstår å se, men det er ingen tvil om at liknende situasjoner som har skjedd tidligere, kan oppstå igjen.


Det vil være naturlig om det dukker opp grupperinger, organisasjoner, eller foreninger som omhandler tema som kan bidra til å styrke fellesskap i større organisasjoner ytterligere. Langsiktige justeringer i forbindelse med eiendom, bank, forsikring og økonomiske saker er også naturlige tema i året som kommer.

 

Uranus inn i Tyrens tegn
Uranus beveget seg inn i Tyrens tegn 15. mai 2018 og siste gang 6. mars 2019. Den fortsetter ferden gjennom tegnet frem til våren 2026.

 

Forrige gang Uranus beveget seg gjennom Tyrens tegn var i perioden fra 1935 til 1942. Nedenfor denne teksten er det listet opp noen stikkord vedrørende enkelte begivenheter som skjedde forrige gang Uranus beveget seg gjennom Tyrens tegn.

 

I Astrologien står Uranus står for opplysning, innsikt, uventede hendelser, sjokkerende begivenheter, rebellen, teknologisk og elektronisk fremskritt, fremtidsvisjoner, data- teknologi, sosiale media og nye oppfinnelser og modernisering. Uranus forbindes også med organisasjoner og grupperinger, felles interesser og felles mål.


Det som skjedde forrige gang Uranus begynte sin ferd gjennom Tyrens tegn for ca 84 år siden, var oppdagelsen av Nylon og atombomben. Hitler beordret gjenoppbyggingen av det tyske forsvaret, og stod bak massedrap av jøder og polakker. Hovedavtalen mellom LO og NAF ble inngått.  Omsetningsavgiften ble innført til det beste for fellesskapet.

Utviklingen av Nye og raskere jagerfly, og nye lover som: lov om alderstrygd, arbeidervern, arbeidsledighetstrygd, alderstrygd ( pensjon) og vanføreloven vedtas. Og lov om folkeskole i by og land vedtas. Fysisk avstraffelse avskaffes. BBC starter daglige fjernsynssendinger.

Noen flere interessante begivenheter som skjedde var: - BBC begynner med daglige fjernsynssendinger

-       Overvåkningspolitiet blir opprettet

-       ”De allierte” – avtalen signeres

-       Landlaget for norske Jordbruksklubber (4H) stiftes.

 

Disse begivenhetene hører inn under Uranus energier. Det inkluderer gruppebevissthet, samarbeide, å alliere seg med likesinnede, å stå opp for saker man tror på. Alle disse betydningsfulle endringene har stor innvirkning på den politiske utviklingen for fremtiden.

 

Trender for 2019

Hva som skjer i løpet av det kommende året er ikke godt å si.

Noen stikkord som kan minne litt om Uranus inngang i Tyrens tegn i 2019 er at tiden er inne for å realisere og virkeliggjøre oppfinnelser og spennende prosjekter som ble planlagt og organisert i perioden planeten beveget seg gjennom Værens tegn. Det vil si de siste 7 årene. Noe av det man kan forvente i tiden fremover er:

    

-  utvikling og modernisering innenfor jordbruk og matproduksjon

-       Utvikling av elektrisitet, olje og gass i mer effektive og moderne løsninger

-       Fornyelse og modernisering innenfor fly – teknologi,

-       Utvikling og synliggjøring av og alt som kan involvere innsikter og kunnskap fra

         universet, som satellitter og forskning.

-       Kunnskap om ufoer eller utenomjordiske fenomen kan dukke opp

-       Endringer i finansverdenen, børsen og økonomiske rammer innenfor bank og

         forsikring.

-       Justering og sjokkerende forandringer i eiendomsmarkedet og i verdier generelt.

-       Sjokkerende og uventede værfenomen, tornadoer og jordskjelv.

-       Noe av det som er forsøkt holdt skjult blir synlig, spesielt innenfor økonomi, finans,

        krigshandlinger, og grupperinger som har uventet stor innflytelse.

-       Utvikling av sosiale nettverk, sosiale media og spredning av informasjon

-       Stor vekst innenfor kunstneriske felt og spredning av kunst og kulturelle innslag.

-       Utvikling i form av nye reformer innenfor høyere utdanning og skolesystemet.

 

Dette er kun stikkord som kan forbindes med Uranus bevegelse gjennom Tyrens tegn basert på det som skjedde forrige gang og det som Uranus og Tyren står for. Det er ikke gitt at noe av dette vil skje, men noe som ligger i energiene Uranus i Tyren representerer. Det er interessant å se i etterkant om det er mulig å forutsi på forhånd hvilken utvikling vi kan forvente når planetene beveger seg i sine baner.

 

NEPTUN beveger seg gjennom Fiskenes tegn Neptun beveger gjennom fiskenes tegn

-       Øker interessen for religiøse spørsmål og livssyn, hva som gir livet mening.

-       Øker fokus på hjelpearbeider, humanitært arbeide og å gi støtte til dem som er i
         offer-rollen.

-       Øker engasjement i kunstneriske aktiviteter i alle former. Maling, håndarbeid, musikk  

        og presentasjon av kunstnerisk utfoldelse eskalerer. Flere får mulighet til å spre sine

         budskap og kreasjoner.

-       Noen kan oppleve forvirring, desillusjoner, og misvisende kommunikasjon.

-       Rusmisbruk kan eskalere i perioden Neptun beveger seg gjennom Fiskenes tegn.

-       Neptun øker også evnen til å idealisere.

 

Året byr generelt på muligheter til personlig vekst og kreativ utfoldelse. Grip muligheten til å satse på å utfolde dine evner og talent så kan det i neste omgang bidrar til å styrke økonomien, selvtilliten og verdiene generelt.  Ærlighet og oppriktighet, samt dedikert innsats er nødvendig.

 

Å være autentisk og å leve gjennomsiktig gir størst suksess. Det vil si at det du sier samsvarer med det du gjør. Alt en gjør er gjennomskuelig og den som lever det en predikerer oppnår mest tillit og respekt.

 

Les mer om hvilken innflytelse planetenes posisjoner kan ha for ditt tegn ved å gå inn på horoskopapp1: http://www.inspiravisjon.no/horoskopapp1

eller du kan bestille ditt personlige horoskop via www.inspiravisjon.no og nina@inspiravisjon.no

 
Det er også mulig å lese mer om dette på det personlige plan i " Ditt Store Horoskop 2019" Den kan bestilles her : 
https://www.inspiravisjon.no/nettbutikk/boeker/ditt-store-horoskop

 

 

 

 Årshoroskop 2018

 

2018 er Hundens år i kinesisk astrologi. Det starter den 16. februar 2018 og slutter den 5. februar 2019. Hunden representerer stikkord som lojal, rettferdig, intuitiv, instinktiv omsorgsfull og beskyttende og er i tillegg lyttende og oppmerksom. Den representerer også sterk rettferdighetssans, er samarbeidsvillig, tillitsfull og hengiven. Hunden lever i nuet, dvs er fullt og helt tilstede der en er, hengiven, åpen og mottakelig. Det er den beste vei til suksess. Hunden beskytter og våker over sine nærmeste.

 

Det åpner for et år som inspirerer til å ta vare på hverandre, beskytte, hjelpe og støtte dem man omgås. Å engasjere seg i sine nære og kjære, og å leve som uskyldig, hengiven, åpen og leken, kan bringe stor fremgang. 

 

Jupiter beveger seg gjennom Skorpionens tegn frem til november 2018

Jupiter gjennom Skorpionens tegn åpner for å søke dypere inn i en selv, innover i det indre univers. Tiden er inne for å få en dypere kontakt med magefølelse, instinkt og intuisjon, de dypere lagene av følelser. Å bli bevisst hva som hindrer personlig vekst og sørge for utrensning av det som ikke lengre bringer ekspansjon.


Jupiters ferd gjennom Skorpionen ekspanderer engasjement i åndelige og materielle verdier. Det kan åpne for skjulte verdier og sannheter som kommer til syne mot slutten av året.

 

Jupiter gjennom Skorpionen øker fokuset generelt rundt regenerering, helbredelse, gjennombrudd i forbindelse med forskning og åpenbaringer i granskning av kriminalitet og undergrunns – saker. Det som er forsøkt skjult kan bringes til overflaten.


Tema som helbredelse, healing, mirakler, så vel som makt, kontroll og avmakt forsterkes og belyses i tiden som kommer. Det gjør det mulig å utrette store bragder og markere revir.

 

Verdier man kan bygge på fremover er i ekspansjon og verdier som ikke lengre fungerer kan elimineres eller ekskluderes.

 

Saturn har passert Skyttens tegn og beveger seg inn i Steinbukkens tegn i dag 20. Desember 2017. Den befinner seg der i ca 2,5 år. Forrige gang Saturn befant seg i Steinbukkens tegn var fra slutten av 1988 til februar1991 og før det, var 1959 – 1962. Saturn bruker ca 2,5 år per tegn og ca 29 år på sin bane rundt Solen. Dette kan ha stor innflytelse på grunnleggende verdier og fundament i året som kommer.

Å gjøre fundamentet solid og trygt bidrar til å bygge en desto mer solid grunnmur man kan bygge fremtiden på. Dette er en tid som oppmuntrer til å tenke langsiktig og bygge på langsiktige planer og strategier.

Noen episoder som skjedd forrige gang Saturn befant seg i Steinbukkens tegn er listet opp nedenfor. Dramatiske kursras på New York børsen og Oslo Børs var av stor betydning for veksten videre i samfunnet. Flere sammenslåinger og opprettelser av store organisasjoner som kan utrette mye i fellesskap, som EFTA, LO, OECD, Distriktenes utbyggingsfond, og lov om folkeskolen med 9 års skolegang er saker som ble vedtatt forrige gang Saturn befant seg i Skorpionens tegn.

 

Alt dette er i tråd med Saturns energier som forbindes med langsiktig trygghet og et solid fundament. Saturn står også for grenser, rammer og struktur. Hvilke rammer som skapes i 2018 gjenstår å se, men det er ingen tvil om at det vil dukke opp grupperinger, organisasjoner, eller foreninger som gjelder tema som kan bidra til å styrke fundamentet ytterligere. Langsiktige planer i forbindelse med eiendom, bank, forsikring og økonomiske saker er tema i året som kommer.

 

Uranus beveger seg inn i Tyrens tegn 15. Mai 2018.
Forrige gang Uranus beveget seg gjennom Tyrens tegn var fra 1935 til 1942. Nedenfor denne teksten er det listet opp noen stikkord vedrørende enkelte begivenheter som skjedde forrige gang Uranus beveget seg gjennom Tyrens tegn. ( publiserer mer om dette i april/mai 2018)


I Astrologien står Uranus står for opplysning, innsikt, uventede hendelser, sjokkerende begivenheter, rebellen, teknologisk og elektronisk fremskritt, fremtidsvisjoner, data- teknologi, sosiale media og nye oppfinnelser og modernisering. Uranus forbindes også med organisasjoner og grupperinger, felles interesser og felles mål.

 

Utviklingen i 2018
Det som skjedde forrige gang Uranus begynte sin ferd gjennom Tyrens tegn for ca 84 år siden, var oppdagelsen av Nylon og atombomben. Hitler beordret gjenoppbyggingen av det tyske forsvaret, Hovedavtalen mellom LO og NAF ble inngått.  Omsetningsavgiften ble innført til det beste for fellesskapet. Utviklingen av Nye og raskere jagerfly, og nye lover som: lov om alderstrygd, arbeidervern og vanføreloven. Lov om folkeskole i by og land. Fysisk avstraffelse avskaffes. BBC starter daglige fjernsynssendinger.

 

Alle disse betydningsfulle endringer har stor innvirkning på den politiske utviklingen for fremtiden. Hva som skjer i løpet av det kommende året er ikke godt å si.


Noen stikkord som kan minne litt om Uranus inngang i Tyrens tegn i dagens samfunn er :
      
-  utvikling og modernisering innenfor jordbruk og matproduksjon

-       Utvikling av olje og gass i mer effektive og moderne løsninger

-       Fornyelse og modernisering innenfor fly – teknologi, og alt som kan involvere innsikter og kunnskap fra universet, som involverer satellitter og forskning.

-       Kunnskap om aliens, ufoer eller utenomjordiske fenomen kan dukke opp

-       Endringer i finansverdenen, børs og økonomiske system, bank og forsikring.

-       Justering og sjokkerende forandringer i eiendomsmarkedet og i verdier generelt.

-       Sjokkerende og uventede værfenomen, tornadoer og jordskjelv.

-       Noe av det som er forsøkt holdt skjult blir synlig, spesielt innenfor økonomi, finans, krigshandlinger, og grupperinger som har uventet stor innflytelse.

-       Utvikling av sosiale nettverk, sosiale media og spredning av informasjon

-       Stor vekst innenfor kunstneriske felt og spredning av kunst og kulturelle innslag.

-       Utvikling i form av nye reformer innenfor høyere utdanning og skolesystemet.


Dette er kun stikkord som kan forbindes med Uranus bevegelse gjennom Tyrens tegn basert på det som skjedde forrige gang og det som Uranus og Tyren står for. Det er ikke gitt at noe av dette vil skje, men noe som ligger i energiene Uranus i Tyren representerer. Det er interessant å se i etterkant om det er mulig å forutsi på forhånd hvilken utvikling vi kan forvente når planetene beveger seg i sine baner.


NEPTUN gjennom Fiskene 2018

-       Øker interessen for religiøse spørsmål og livssyn, hva som gir livet mening.

-       Øker fokus på hjelpearbeider, humanitært arbeide og å gi støtte til dem som er i offer-rollen.

-       Øker engasjement i kunstneriske aktiviteter i alle former. Maling, musikk og presentasjon av kunstnerisk utfoldelse eskalerer. Flere får mulighet til å spre sine budskap og kreasjoner.

-       Noen kan oppleve forvirring, desillusjoner, og misvisende kommunikasjon.

-       Neptun øker også evnen til å idealisere.

 

Året byr på muligheter til økonomiske vekst og kreativ utfoldelse for de som har evnen til å konsentrere seg mot målene og er målrettet og dedikert. Grip muligheten til å satse på å utfolde dine evner og talent så kan det i neste omgang bidrar til å styrke økonomien, selvtilliten og verdiene generelt.

Ærlighet og oppriktighet, samt dedikert innsats er nødvendig. Å være autentisk og å leve gjennomsiktig gir størst suksess. Det vil si at det du sier samsvarer med det du gjør. Alt en gjør er gjennomskuelig og den som lever det en predikerer oppnår tillit og respekt.

 

RIKTIG GODT NYTT ÅR :-)

 

Les mer om hvilken innflytelse planetenes posisjoner kan ha for ditt tegn ved å gå inn på horoskopapp1: http://www.inspiravisjon.no/horoskopapp1


STIKKORD

Kilde: Wickipedia
Her er noen av de viktige begivenhetene som skjedde forrige gang Saturn beveget seg gjennom Steinbukkens tegn:
- 1988:
- Kursras på New York-børsen. Oslo Børs faller med 10,7%. Det er det tredje største fallet i børsens historie.  
- Lov om vern mot tobakksskader som medfører forbud mot røyking i offentlige tilgjengelig lokaler.
- 1989
Næringslivets Hovedorganisasjon opprettes
- Osebergfeltet og den første gassrørledningen til Fastlands-Norge åpnes
- Ungarn åpner grensene mot Østerrike. Dette resulterer i masseflukt av østtyskere via Ungarn

- Det første Sametinget åpnes

Berlinmuren faller
Tsjekkoslovakia åpner grensene mot Østerrike


1990
-
Norsk ArbeidsgiverforeningNorges Industriforbund og Norsk Håndverkerforbund går sammen til NHO.

 

1959
Lov om folkeskolen vedtas som felles skolelov med 9 års skolegang for hele Norge  
Atomreaktoren i Halden, verdens første kokende tungtvannsreaktor settes i drift
- Norge undertegner traktat om Antarktis' nøytralitet
- Stortinget vedtar å lagre NATO-materiell i Norge
- Regjeringen undertegner EFTAs frihandelstraktat.


1960
- Frihandelsorganisasjonen EFTA etableres (NorgeDanmarkSverigeStorbritanniaPortugalSveits og Østerrike)
A.L. Schawlow og C.H. Townes får det første patentet på Laser.

- USA sender opp sin første vær-satellittTIROS-1  

amerikanske FDA godkjenner salg av P-pillen

- Atom-ubåten USS Nautilus gjennomfører den første jordomseilingen under vann
- Et jordskjelv som målte 9,5 på Richters skala, senere kjent som Det store jordskjelvet i Chile, rammet det sørlige Chile. Det er det kraftigste jordskjelvet som noensinne er blitt registrert.
- Flere stater blir uavhengige, Selvstendige
-  Den offisielle åpningen av regulære fjernsynssendinger i Norge.
OECD etableres, og overtar for OEEC

1961
- Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkås, ordineres i Vang kirke
- Store demonstrasjoner mot atomvåpen over hele landet
- Distriktenes Utbyggingsfond opprettes - Norge søker medlemskap i Det europeiske fellesskap


Saturns energier

Mange av begivenhetene som skjedde disse årene, kan knyttes til energiene som Saturn forbindes med. Politiske avgjørelser som endrer holdninger, forventninger og mulighet til å manifestere noe som får langsiktige konsekvenser finner sted. Saturn forbindes i astrologien med rammer, grenser, grunnmur og fundament. Den knyttes også til beskyttelse åndelig som materielt. Man får ikke mer enn man tåler, sier ett ordtak. Det harmonerer med Saturn.

Historiske begivenheter viser fallet av murer, og åpning av landegrenser, fjerning av foreldede holdninger, teknologisk utvikling, og nye oppfinnelser som har stor påvirkning på utviklingen av teknologi og elektronikk i etterkant. Slik som olje og gass, atomkraft og laser. Dette bidrar til en betydelig utvikling som danner grunnlag for et nytt og mer solid fundament i mange ulike sammenhenger.

På det private plan:
Saturn forbindes med ”den strenge læremester” fundamentet, konsolidering og læring gjennom erfaring. En vokser fra dypet i ens kjerne ved å erfare på kroppen og på cellenivå. Hvis man ikke benytter seg av lærdommen, kan man risikere å gjennomgå samme erfaring på nytt slik at man virkelig lærer. Der Saturn befinner seg i ett horoskop kan man virkelig bygge langsiktige solide strukturer.

 

Saturn forbindes med TID, grundig planlegging, utholdenhet, tålmodighet, belønning for hardt arbeide i form av resultater, anerkjennelse, status, posisjon, mestring som øker selvfølelsen. Planeten forbindes også med beskyttelse og knyttes til alt på kroppen som holder den oppe og verner den. Det dreier seg om skjelettet, huden, membraner, tenner og tilsvarende kroppsdeler.

 

Saturn knyttes også til den alkymiske prosess i forvandlingen av bly til gull. Ordtaket ”tæring etter næring” kan forbindes med denne posisjon. Først gjøre arbeidet og innsatsen, deretter motta belønningen. Ikke motsatt.

Saturn gjennom Steinbukken

Saturns energier forsterkes når planeten beveger seg gjennom sitt eget tegn, Steinbukken.Basert på tidligere begivenheter (nevnt ovenfor) kan man knytte dens posisjon til grunnleggende økonomiske verdisystem og sammenslåinger av grupperinger til en enhet som får en mye sterkere påvirkningskraft enn mindre grupper eller det enkelte individ. Det får også større konsekvenser hvis en større enhet faller eller ikke er bygd på solide strukturer.

 

Strukturer og grunnmurer, i organisasjoner og grupper som har ett dårlig fundament, kan miste sin kraft gjennom denne perioden, mens det som er basert på solid, langsiktig og grundig organisering og planlegging vil styrkes. Hva som skjer i perioden 2017 – 2020 gjenstår å se. En hver bidrar absolutt selv til utviklingen som skjer.URANUS

Uranus beveger seg inn i Tyrens tegn 15. Mai 2018. Forrige gang Uranus beveget seg gjennom Tyrens tegn var fra 1935 til 1942. 1935:

1936:

1937:

1938:

1939:

1940:

 • 27. november - Reichmarschall Göring befaler utbygging av norsk vannkraft for dramatisk økning av aluminiumindustriens produksjon.

1941:

 

 • Klima: Vinteren 1941-1942 ble i snitt den kaldeste i Europa i det 20. århundre. Dette var den første av tre krigsvintre med særlig streng vinterkulde.

 

1942:

 • 1. januar – 
  • 26 regjeringer, inkludert den norske eksilregjeringen i Storbritannia, undertegner United Nations Declaration der de forplikter seg til å kaste sine fulle ressurser inn i kampen mot aksemaktene. De 26 signatorstatene utgjør det som senere vanligvis omtales som «de allierte»
  • I Norge formulerer NKP sin nye motstandspolitikk med «aktiv motstand», dvs. sabotasje og partisankrig.
  • 6. januar – Pan American Airlines blir det første kommersielle flyselskap som flyr jorden rundt.
 • 13. januar – Henry Ford tar ut patent på en «plastbil» som er 30 % lettere enn en vanlig bil.
 • Sommertid blir innført i USA.
 • 20. februar – I Norge undertegner 12 000 av landets 14 000 lærere en erklæring der de nekter å medvirke til den nazifiseringen av landets ungdom Quisling-regjeringens lover av 5. februar la opp til
 • 24. februar –– I Norge nedlegger landets biskoper sine embeder og nekter å «medvirke i en administrasjon som ... uten spor av kirkelig grunn krenker menigheten og endog legger urett til vold»
 • 13. mars – Quisling gjeninnfører den såkalte «jødeparagrafen», avsnittet i Grunnlovens paragraf 2 som førbød jøder adgang til riket (avskaffet 21. juli 1851)
 • 14. mars – I Norge forbys offentlige dansetilstelninger.
 • 20. mars – I Norge arresteres 1100 lærere for å ha nektet å la seg innrullere i Norges lærersamband.
 • 21. mars – I USA blir 110 000 japansk-amerikanske borgere internert i fangeleirer